Z tego co mi wiadomo to pod Krakenem 6 00, ale moze niech wlasciciel pojazdu potwierdzi... Ja wczesniej nie dam rady bo i tak powinienem prace konczyc o 8 00...
pytanie nie do mnie ale chyba będę w stanie odpowiedzieć
raczej wszystko będziesz musiał załatwić przynajmniej dzień wcześnie, trzeba dopełnić formalności co do porzyczenia sprzętu. Sam pewnie będę jechał w poniedziałek po robocie rezerwować butelczynę.
Zgadza sie ! Wszystkie formalnosci takie jak wypozyczenie sprzetu, bicie butli itp nalezy zalatwic najpozniej w poniedzialek wieczorem. Kraken jest czynny do 20tej.
Rano nie bedzie na to czasu i nie bedzie mial kto tego zrobic.
Butle trzeba miec swoja (lub pozyczyc) w cenie jest bicie butli powietrzem na lodzi.
Generalnie postaram sie zalatwic tak, aby placilo sie za dzien nurkowy na wyjezdzie, a nie za caly okres wypozyczenia - czyli poprostu za jeden dzien. Tak bylo to organizowane do tej pory.
Niepokoi mnie prognoza pogody. Sa ostrzezenia przed sztormem i silnym wiatrem (5-7). Co na to zaloga? Kiedy bedzie od nich informacja plyniemy/nie plyniemy? To druga moja proba i chcialbym aby byla duza szansa na zejscie. Ostatnio jak wiadomo plynelismy tyle godzin zeby ogladnac bojke :(
Potwierdzam spotkanie pod Krakenem o godz. 6.00 .
Mam pytanie do Tomka czy będzie możliwość nabicia butli na łodzi na pierwsze nurkowanie.
Pozdrawiam
Andrzej Majchrzak
Ostatnio na otarcie łez był siarkowiec ;) No ale to zupełnie inna liga ...
Rozumiem uroki Bałtyku ale fajnie byłoby mieć realną informację na temat szans zejścia. Tamtym razem dało się słyszeć głosy że załoga wiedziała że będzie lipa a i tak popłyneliśmy. Czy to prawda to nie wiem - tylko tak mi to w pamięć zapadło ...
Co do ostatniego razu to powiem tak - ZAWSZE PROBUJEMY JESLI JEST SZANSA ZE SIE UDA !!! A nura na siarkowcu dostalismy gratis dzien po Heweliuszu, choc nikt nie musial tego robic. Baltyk jest jaki jest i albo to akceptujesz, albo siedzisz w domu.
Co do nabicia butli to mysle ze jesli bedzie to jedna flacha to jakos damy rade No moze nawet rano uda sie dodmuchac przed wyjazdem w Krakenie.